کتاب «امیرکبیر و ناصرالدین شاه» نوشته سید علی آلداود حاصل تجمیع دو اثر پیشین نویسنده درباره میرزا تقیخان امیرکبیر با اضافات و بازنگری است که چاپ اول آن در بازار کتاب در مدت کمتر از یک ماه به اتمام رسید.
میرزا تقیخان امیرکبیر در شمار معدود سیاستپیشگان ایران در دو سده اخیر است که از همان آغاز آشنایی با دنیای سیاست و ورود به آن دریافت که ایران از دنیای متمدن و در حال صنعتی شدن آن روزگار عقب افتاده و این فاصله به سرعت در حال افزایش است. با شکلگیری این اندیشه در ذهن جستجوگر وی، به دنبال راههای مقابله با آن رفت و با دانشی که از اوضاع جهان به دست آورد کوشید بنیانهای کارسازی در ایران به وجود آورد. امیرکبیر در مدت سه سال و اندی که تصدی این مقام را داشت خدمات فراوانی به کشور کرد و راه توسعه و گسترش علوم و صنایع جدید را در ایران گشود. وی را باید در حقیقت بنیانگذار ایران نو به شمار آورد.
این اثر به شرح زیر به سه جلد تقسیم شده است: ۱. جلد اول: نامههای امیرکبیر به ناصرالدینشاه مشتمل بر دو بخش: الف) نامههای امیر به شاه و ب) گزیدهای از نامههای امیرکبیر به دیگران ، ۲. جلد دوم: اسناد و نامههایی از امیرکبیر مشتمل بر پنج بخش: الف) میرزا تقیخان امیرکبیر بر پایه اسناد، ب) نامههای امیرکبیر به ناصرالدین شاه، ج) پانزده نامه از ناصرالدین شاه به امیرکبیر، د) نامههای امیرکبیر به دیگران در دوره صدارت، ه) اسناد و نوشتههای گوناگون درباره امیرکبیر، ۳. جلد سوم: «نوادرالامیر» و داستانهای تاریخی درباره امیرکبیر.
چاپ نخست کتاب «امیرکبیر و ناصرالدین شاه» نوشته استاد سیدعلی آلداود، اولین اثر از انتشارات «کتاب رایزن» است که در سری اسناد و متون تاریخی چاپ و با شمارگان هزار نسخه در اختیار پژوهندگان، محققان و صاحبان اندیشه قرار گرفت و با استقبال زیادی روبهرو شد.
«امیرکبیر و ناصرالدین شاه» به چاپ دوم رسید
استقبال پژوهشگران از اثر علی آل داوود
پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۵
منبع:
ایبنا
نظر شما
سایر مطالب
در تکاپوی ترسیم هویت ایرانی؛
دواخانه شورین! اصلاح قانون اساسی و انحلال سلطنت قاجار
تخته قاپوی عشایر
«مراد اریه» پدر کاشی و سرامیک ایران
فایدۀ تاریخ (تاریخ در ترازو)
دکتر کاظم خسروشاهی کارآفرینی از نسل ایران سازان
تاریخ آلترناتیو؛ ضرورت ها و ملاحظات
شورش های دهقانی؛ زمینه ساز نهضت فراگیر جنگل شدند!
«حسن نفیسی»؛ دولتمردی سخاوتمند در ایراد اتهام به رقیبان!
روایت تاریخ به انتخاب مورخ به سبک کلایدسکوپ