رئیس بنیاد ایرانشناسی دفتر منطقهای زاگرس گفت: به منظور شناسایی و شناساندن تاریخ، تمدن، فرهنگ، آداب و رسوم، مشاهیر و فرهیختگان نهاوند، «سرای نهاوندشناسی» به عنوان یکی از بخشهای بنیاد ایرانشناسی دفتر منطقهای زاگرس تاسیس شد.
محمدرضا عطایی ضمن تاکید بر لزوم آشنایی عموم مردم با جلوههای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی افزود: بالابردن سطح آگاهی گروههای اجتماعی و فرهنگی مردم از پیشینه تاریخی تمدن و فرهنگ ایران و همچنین دستاوردهای فرهنگی و تحکیم ارکان هویت ملی و مقاومت در برابر تهاجم فرهنگی آشکار و پنهان بیگانه یکی از اهداف اصلی تشکیل بنیاد ایرانشناسی دفتر منطقهای زاگرس بود که به همین منظور ایجاد فضایی به همین منظور در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از هماهنگیهای صورت گرفته جهت تبدیل گورستان قدیمی نهاوند به باغ موزه که عملیات عمرانی آن توسط شورای اسلامی و شهرداری نهاوند بر مبنای طرح پیشنهادی بنیاد ایرانشناسی در حال اجراست، به دلیل ثبت ساختمان آستان آیت الله میرزا آقا حجت نهاوندی در فهرست آثار ملی، طی تفاهمنامهای با اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نهاوند بهرهبرداری از این ساختمان به بنیاد ایرانشناسی واگذار شد.
رئیس سرای نهاوندشناسی گفت: با تملک ساختمان اقدامات لازم جهت راهاندازی سرای نهاوندشناسی در این مکان پیگیری شده و بخشهای مختلف آن مانند نگارخانه گرین، کتابخانه تخصصی مشاهیر و فرهیختگان نهاوندی، پژوهشسرا، موزه و مرکز اسناد در حال آمادهسازی میباشد.
وی افزود: امیدواریم با همکاری مردم و مسئولین این مجموعه بتواند قدمی مناسب در راه معرفی و توسعه پایدار شهرستان نهاوند باشد.
دبیر سرای نهاوندشناسی گفت: آمادهسازی بخشهای مختلف سرای نهاوندشناسی در حال پیگیری است اما در حال حاضر آستان آیت الله میرزا آقا حجت نهاوندی جهت بازدید عموم فعال است.
مهدی رضاییمفرد ادامه داد: کتابشناسی، فهرستنویسی و گردآوری کتابهای مولفین نهاوند، یکی از اولویتهای کار است که در حال حاضر با کمک مردم و مسئولین شهرستان در حال انجام است.
وی ادامه داد: کمبود منابع مالی یکی از دلایل کندی پیشرفت مجموعه است و
انتظار میرود با راهاندازی کامل مجموعه سرای نهاوندشناسی ضمن آشنایی مردم با جلوههای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی در نهاوند گردشگران نیز بتوانند در فضایی فرهنگی با تاریخ و تمدن نهاوند بیشتر آشنا شوند.
تاسیس سرای نهاوندشناسی
به همت بنیاد ایرانشناسی دفتر منطقهای زاگرس
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶
نظر شما
سایر مطالب
در تکاپوی ترسیم هویت ایرانی؛
دواخانه شورین! اصلاح قانون اساسی و انحلال سلطنت قاجار
تخته قاپوی عشایر
«مراد اریه» پدر کاشی و سرامیک ایران
فایدۀ تاریخ (تاریخ در ترازو)
دکتر کاظم خسروشاهی کارآفرینی از نسل ایران سازان
تاریخ آلترناتیو؛ ضرورت ها و ملاحظات
شورش های دهقانی؛ زمینه ساز نهضت فراگیر جنگل شدند!
«حسن نفیسی»؛ دولتمردی سخاوتمند در ایراد اتهام به رقیبان!
روایت تاریخ به انتخاب مورخ به سبک کلایدسکوپ