شماره نخست مجله فرهنگی و هنری «جام جهانبین» منتشر شد. این مجله با بازه انتشار فصلی به همت فارغالتحصیلان رشته ایرانشناسی برای معرفی و توجه به شاخصههای فرهنگی و تمدنی ایران زمین و کشورهای حوزه تمدنی نوروز پا گرفته است.
در این نشریه در سه بخش بازیهای آیینی تربت جام، از ایران و ایرانشناسی و یگانگی فرهنگی مقالاتی از ابوذر ابراهیمی ترکمان، سید محمد بهشتی، هوشنگ جاوید، قاسم خرمی، مریم دارا، شاهمنصورشاه میرزا، صفرعبدالله، غزال فخر، سعید فیروزآبادی، سامان قاسمی، علیاکبر قدیمی، علیرضا قیامتی، نورعلی نورزاد و... منتشر شده است.
برخی سرفصلهای مطالب آن عبارتند از «فصلنامه ایران نامه» در تجسم کارنامههای علمی ایرانشناسی و خاورشناسی، «راهی شو (سفرنامه تربتجام و تایباد)»، «سیاوشان از اسطوره تا تعزیه»، «بازی بر پرده خاک»، «یوزه فونهامر- پورگشتال و تاریخ ادب فارسی»، «وضعیت دورنمای زبان فارسی و ایرانشناسی در تاجیکستان»، «بخارایی، بخارایی، بخارا»، «زرافشان»، «مسافر نصف جهان»، «ایران کجاست؟ ایرانی کیست؟» و «گفتگوی فرهنگی ایران و افغانستان».
در سطوری از مطلب «ایران کجاست و ایرانی کیست» به قلم سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی آمده است: «در میان کشمکشهایی که بین مردم و روشنفکران رخ میداد و در هیاهوی جریانی که به مشروطه ختم شد، کتاب «حاجی بابای اصفهانی» چماق خوبی بود برای تجددخواهان بر سر سنتگرایان. در این کتاب نویسنده فهرست بلندبالایی از خصوصیات نامطلوب ایرانیان را در قالب ماجرایی شیرین آورده است، که برداشت مخاطب نوعی حس انزجار از ایرانی بودن میشود.»
شماره نخست مجله فرهنگی و هنری «جام جهانبین» در ۲۰۰ صفحه به همت فارغالتحصیلان رشته ایرانشناسی به بهای ۱۰هزار تومان منتشر شد.
«جام جهانبین» با تکیه بر نوروز ایرانی منتشر شد
حوزه تمدنی نوروز در شماره نخست «جام جهانبین»
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۵
منبع:
ایبنا
نظر شما
سایر مطالب
در تکاپوی ترسیم هویت ایرانی؛
دواخانه شورین! اصلاح قانون اساسی و انحلال سلطنت قاجار
تخته قاپوی عشایر
«مراد اریه» پدر کاشی و سرامیک ایران
فایدۀ تاریخ (تاریخ در ترازو)
دکتر کاظم خسروشاهی کارآفرینی از نسل ایران سازان
تاریخ آلترناتیو؛ ضرورت ها و ملاحظات
شورش های دهقانی؛ زمینه ساز نهضت فراگیر جنگل شدند!
«حسن نفیسی»؛ دولتمردی سخاوتمند در ایراد اتهام به رقیبان!
روایت تاریخ به انتخاب مورخ به سبک کلایدسکوپ