آیین تجلیل از میرجلال الدین کزازی، چهره علمی، ادبی و فرهنگی کشور با حضور جمعی از مسئولان، استادان و ادیبان و هنرمندان کشور پنجشنبه ۱۶ دیماه در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد.
ابراهیم رحیمیزنگنه در این مراسم با بیان اینکه این آیین برای تجلیل از یکی از مفاخر ایران زمین و استان برگزار شده، اظهار کرد: یکی از اهداف و فعالیتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معرفی و تجلیل از بزرگانی مانند استاد کزازی است و کرمانشاه که معدن و سرچشمه جوشان استعدادهای بیکران است، نیازمند برگزاری هرچه بیشتر برنامههایی در این سبک است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه بر ضرورت شناخت و شناساندن هویت فرهنگی و هنری استان به نسل جوان تاکید کرد و افزود: اگر هویت فرهنگی به نسل جوان منتقل نشود، قطعا با نسلی بیهویت مواجه خواهیم شد که خطرات بسیاری برای آینده جامعه کشور خواهد داشت.
وی با اشاره به وجود بزرگان بسیار در کشور در همه زمینهها و عرصهها، گفت: اگر در کشور بزرگانی مانند علامهقزوینی و شفیعیکدکنی را داریم، در کرمانشاه نیز بزرگانی همچون میر جلالالدین کزازی پرورش یافته و بزرگ شده است و باید وجود این بزرگان که هویت فرهنگی کشور را میسازند را قدر بدانیم و ارج بنهیم.
رحیمیزنگنه با اشاره به شخصیت چندوجهی پروفسور کزازی، گفت: وی پژوهشگر و مترجم بزرگ و زبانشناسی نامآور و ادیبی سرشناس است. پروفسور کزازی فردی است که به درستی فهمید راز ماندگاری ایران در نگهداشتن زبان آن است که عنصر اصلی هویت کشور را تشکیل میدهد و در همین راستا عمری با تمام توان در راه پاسداشت فرهنگ ایرانی تلاش کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه همچنین با اشاره به رونمایی از «ارجنامه» کزازی در این مراسم گفت: از یک سال و نیم پیش تدوین ارج نامه استاد میر جلالالدین کزازی شروع شد و بیش از ۷۰ نفر از ادیبان و بزرگان کشور مقالات خود را برای تدوین این ارجنامه گرانسنگ ارسال کردند و گردآوری و تنظیم این ارج نامه بر عهده ناصر گلستانفر بوده است.
رونمایی از مستند «آرش سخن»
سپس محمود پیری گفت: مستند «آرش سخن» روایتکننده مختصری از زندگینامه و فعالیتهای استاد میرجلال الدین کزازی است. هدف ما از ساخت این مستند این است که بتوانیم شخصیت برجسته استاد کزازی را بهتر و با زبانی ساده به مردم عامه معرفی کنیم و اگر بخواهم ایشان را در یک جمله توصیف کنم، یک ایرانی واقعی است که به معنای حقیقی به فلسفه ایرانی بودن رسیده است.
نویسنده و کارگردان مستند «آرش سخن» با اشاره به ۱۰۰ کتاب تالیف شده توسط کزازی گفت: وی حقیقتا کارهای بزرگی در زمینه حفظ زبان و ادبیات فارسی انجام داده و قطعا ساخت یک مستند برای بیان و شرح زندگی و کارهای بزرگش کافی نیست.
میرجلالالدین کزازی در زادگاهش تجلیل شد
رونمایی از ارجنامه استاد در کرمانشاه
...
شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵
منبع:
ایبنا
نظر شما
سایر مطالب
در تکاپوی ترسیم هویت ایرانی؛
دواخانه شورین! اصلاح قانون اساسی و انحلال سلطنت قاجار
تخته قاپوی عشایر
«مراد اریه» پدر کاشی و سرامیک ایران
فایدۀ تاریخ (تاریخ در ترازو)
دکتر کاظم خسروشاهی کارآفرینی از نسل ایران سازان
تاریخ آلترناتیو؛ ضرورت ها و ملاحظات
شورش های دهقانی؛ زمینه ساز نهضت فراگیر جنگل شدند!
«حسن نفیسی»؛ دولتمردی سخاوتمند در ایراد اتهام به رقیبان!
روایت تاریخ به انتخاب مورخ به سبک کلایدسکوپ