دومین فصل پژوهشهای میدانی در مجموعه باستانی «لیار سنگ بن» املش به شناسایی ۲۴ گور از انواع مختلف دخمهای و چالهای و همچنین آثاری از سازههای معماری دورههای پارت و ساسانی شد.
«ولی جهانی»، سرپرست هیات باستانشناسی گفت: مجموعهی باستانی «لیارسنگبن» املش که در نزدیکی روستای شیرچاک از توابع بخش رانکوه شهرستان املش قرار دارد، برای دومینبار مورد کاوش قرار گرفت که در سال ۱۳۹۲ و پس از تخریب توسط سوداگران اموال فرهنگی شناسایی شد و در سال ۱۳۹۳ با صدور مجوز پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای گمانهزنی و تعیین حریم، با کاوش در ۲۱ گمانه مورد مطالعات میدانی قرار گرفت.
«جهانی» با بیان اینکه در دومین فصل از پژوهشهای میدانی در بهار و تابستان ۱۳۹۵ با ایجاد ۸ کارگاه در ابعاد مختلف، علاوهبر شناسایی چندین گور و سازههای معماری موفق به شناسایی مواد فرهنگی بسیار با ارزشی از انواع مختلف ظروف سفالی، زیورآلات و جنگافزارها و بقایای بافت پارچه و چرم شدیم که بررسی اولیهی انجام شده روی آنها، قدمتشان را همزمان با حدود دورههای پارت و ساسانی نشان میدهد.
وی گفت: پژوهش روی این آثار همچنان در جریان است و نتایج آن بهزودی منتشر میشود.
این باستانشناس افزود: در این فصل از پژوهشهای مجموعه باستانی لیارسنگبن، همزمان مطالعات میانرشتهای ارزشمندی نیز در حال انجام است که از جمله این مطالعات میان رشتهای میتوان پژوهشهای ژنتیک انسانشناسی، انسانشناسی جسمانی، جانور باستانشناسی، انگل باستانشناسی، گیاه باستانشناسی و زمینشناسی نام برد.
جهانی تاکید کرد: بدون تردید با تکمیل مطالعات روی نمونههای گردآوری شده که برای نخستینبار در تاریخ دانش باستانشناسی گیلان صورت میگیرد، بسیاری از پرسشها پیرامون فرهنگ، زیستبوم و معیشت ساکنان منطقه در دوران تاریخی حوزهی فرهنگی البرز پاسخ داده خواهد شد.
کشف گور و سازههای معماری جدید در املش
آثاری از سازههای معماری دورههای پارتی و ساسانی
سهشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۵
منبع:
ایسنا
نظر شما
سایر مطالب
در تکاپوی ترسیم هویت ایرانی؛
دواخانه شورین! اصلاح قانون اساسی و انحلال سلطنت قاجار
تخته قاپوی عشایر
«مراد اریه» پدر کاشی و سرامیک ایران
فایدۀ تاریخ (تاریخ در ترازو)
دکتر کاظم خسروشاهی کارآفرینی از نسل ایران سازان
تاریخ آلترناتیو؛ ضرورت ها و ملاحظات
شورش های دهقانی؛ زمینه ساز نهضت فراگیر جنگل شدند!
«حسن نفیسی»؛ دولتمردی سخاوتمند در ایراد اتهام به رقیبان!
روایت تاریخ به انتخاب مورخ به سبک کلایدسکوپ