این کتاب اثری درخور توجه و تامل از چند جهت است، نخست اینکه یکی از مهمترین دوره های تاریخ ایران را در بر می گیرد که به دلیل کمبود منابع از ناشناخته ترین روزگاران تاریخ ایران نیز شمرده می شود.
الماس خان کندولهای از پیشگامان شاهنامه نویسی به زبان هورامی (دوره نادری) در این کتاب داده ها و اطلاعاتی را به دست می دهد که بی گمان در هیچ یک از منابع این دوره نیامده است، دوم اینکه وی پس از مرگ نادرشاه این منظومه را سروده و بر خلاف بسیاری از تاریخ نگاران آن روزگار زیر تاثیر فضای سیاسی و نظامی آن دوره نبوده است.
سوم اینکه اصل این اثر با لحنی حماسی به زبان هورامی، از زبان های ایرانی غرب کردستان سروده شده در نتیجه از جنبه زبان شناختی هم می تواند متنی سودمند و خواندنی باشد.
آمدن نادرشاه به ایران و بناکردن به قتل طهماسب، مراجعه نادرشاه از توران به ایران، رفتن نادرشاه به جنگ روم و شکست او، نامه نادرشاه به اشرف افغان، لشکرکشی عبدالله پاشا بر سر نادرشاه و مغرور شدن نادر شاه و بنا به جبر و قتل ایرانی از جمله بخش های این کتاب است.
الماس خان کندولهای، جنگنامه نادر (متن علمی انتقادی هورامی)، مصحح و مترجم: مظهر ادوای، تهران، ققنوس، ۵۹۰ صفحه، قطع: وزیری، بها: ۵۵۰۰۰۰ ریال، ۱۳۹۶.
انتشار کتاب «جنگنامۀ نادر»
الماس خان کندولهای، جنگنامه نادر (متن علمی انتقادی هورامی)
یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
منبع:
میراث مکتوب
نظر شما
سایر مطالب
در تکاپوی ترسیم هویت ایرانی؛
دواخانه شورین! اصلاح قانون اساسی و انحلال سلطنت قاجار
تخته قاپوی عشایر
«مراد اریه» پدر کاشی و سرامیک ایران
فایدۀ تاریخ (تاریخ در ترازو)
دکتر کاظم خسروشاهی کارآفرینی از نسل ایران سازان
تاریخ آلترناتیو؛ ضرورت ها و ملاحظات
شورش های دهقانی؛ زمینه ساز نهضت فراگیر جنگل شدند!
«حسن نفیسی»؛ دولتمردی سخاوتمند در ایراد اتهام به رقیبان!
روایت تاریخ به انتخاب مورخ به سبک کلایدسکوپ